Acasă Actualitate Subprefectul Daniel Prorociuc, solicitare fermă conducerii Inspectoratului Școlar: Toate școlile din județ...

Subprefectul Daniel Prorociuc, solicitare fermă conducerii Inspectoratului Școlar: Toate școlile din județ să fie pregătite în luna septembrie pentru începerea cursurilor în format fizic


Intră acum și în grupul de

Subprefectul de Suceava Daniel Prorociuc a solicitat, vineri, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural Suceava, conducerii Inspectoratului Școlar Suceava să aibă în vedere la organizarea examenelor din următoarea perioadă ca toți candidații să aibă acces facil la hidratare, dar în același timp a transmis ca prin acțiunile întreprinse să se asigure că toate școlile din județ vor fi pregătite pentru începerea noului an școlar în format fizic.

În cadrul ședinței, inspectorul general, Grigore Bocanci a prezentat calendarul de organizare a celor 4 examene naționale: Evaluarea națională, Examenul de Bacalaureat, Examenul național de definitivare în învățământ și Concursul național de titularizare.



La examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2021 s-au înscris 5212 candidați din care 4663 din seria curentă și 549 din serii anterioare. Acești candidați vor susține probele în 21 de centre de examen iar pentru evaluarea lucrărilor au fost constituite trei centre zonale de evaluare.

Examenul național de definitivare în învățământ va fi susținut anul acesta de 354 de candidați și va avea loc la Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava.

La concursul național de titularizare s-au înscris 1003 candidați la 56 discipline. Candidații vor susține proba scrisă pe data de 21 iulie.

În legătură cu acest punct al ordinii de zi, subprefectul Daniel Prorociuc a solicitat Inspectoratului Școlar Județean Suceava ca în contextul avertizărilor de caniculă și disconfort termic accentuat să aibă în vedere accesul facil al elevilor, dar și a personalului supraveghetor la surse hidratare. El a amintit și conducătorilor celorlalte entități prezente astăzi la videoconferință de aplicabilitatea Ordonanței de urgență nr. 99 din 29 iunie 2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă. 

De asemenea, tot în contextul acțiunilor de final de an școlar, dar și a vacanței de vară subprefectul Daniel Prorociuc a solicitat demararea tuturor măsurilor ce se impun astfel încât toate școlile din județ să fie pregătite în luna septembrie pentru începerea cursurilor în format fizic.

Acesta a solicitat IȘJ Suceava ca în ședințele cu directorii de școli să aibă în vedere aplicarea măsurilor ce țin de igienizare, reparare, verificare tehnică și alte tipuri de lucrări care sunt necesare, precum și colaborarea cu autoritățile publice locale în vederea asigurării resurselor financiare necesare în acest sens.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version