Prezența masivă a urșilor în zona Panaci-Bilbor, sesizată în Consiliul Județean Suceava. CJSU Suceava a transmis Ministerului Mediului toate incidentele generate de urși în județ și se așteaptă o decizie


Intră acum și în grupul de

Prezența masivă a urșilor în zona Panaci-Bilbor a fost sesizată, luni, în plenul Consiliului Județean Suceava de consilierul județean Mihai Cioată.

Acesta a spus că în Țara Dornelor sunt mari așteptări de la drumul Panaci-Bilbor,  dar că în urma discuțiilor cu primarii din zonă, aceștia sunt extrem de îngrijorați, ca și colegii lor din Harghita, de prezența masivă a urșilor în cele două zone, atât în Harghita cât și în Suceava.

„Ar fi o ironie supremă să avem această deschidere pentru zonă, mai ales din punct de vedere al potențialului turistic, iar zona să fie calamitată mai rău decât a făcut-o pandemia pentru că nu vor veni nici investitorii și nici turiștii”, a spus consilierul județean liberal.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că instituția a cerut prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență o decizie și că va relua această chestiune care creează mari probleme.

„Pe primul plan trebuie să fie siguranța oamenilor”, a spus Flutur.

La rândul său, vicepreședintele CJ Suceava Cristinel Crețu a spus că CJSU Suceava a trimis în urmă cu zece zile la Ministerul Mediului situația cu toate incidentele din ultima perioadă și că urmează să se ia o decizie, fie de recoltare fie de relocare a urșilor care creează probleme.


Intră acum și în grupul de