VIDEO // Percheziţii în județele Suceava și Iași la persoane care ar fi traficat 11 tinere, impuse să se prostitueze în Italia. La acțiune participă și carabinierii din Bergamo


Intră acum și în grupul de

Cinci percheziții domiciliare au loc astăzi, 30 iunie, în județele Suceava și Iași în cadrul unui dosar penal privind trafic de persoane şi spălare de bani.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2015 – 2019, opt persoane ar fi exploatat sexual 11 tinere care au fost obligate să se prostitueze în orașul italian Bergamo.

De asemenea, șase dintre persoane ar fi fost implicate şi în activităţi de spălare a banilor obţinuţi în urma traficului de persoane. 

IGPR precizează că acțiunea a fost organizată în cadrul unei echipe comune de anchetă, cu autorităţile judiciare din Italia, iar la percheziţiile din România au participat şi carabinieri din cadrul Comandamentului Regional al Carabinierilor din Bergamo.

Concomitent, pe teritoriul Italiei, a fost efectuată o percheziție domiciliară, în urma căreia a fost reținută o persoană.

„Scopul acţiunii a fost acela de a obţine probe în cauzele penale şi de a îndeplini procedura de sechestru asigurator cu privire la mai multe imobile”, a precizat sursa citată.

Perchezițiile sunt efectuate de polițiștii ieșeni, sub coordonarea procurorilor DIICOT. Pe lângă carabinierii italieni, acțiunea este sprijinită de jandarmii ieșeni, dar și ofițerii de poliție judiciară suceveni.


Intră acum și în grupul de