Protest al pensionarilor suceveni in fata Prefecturii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Delegaţia guvernamentală austriacă prezentă miercuri la Palatul Administrativ din Suceava a fost condusă în afara instituţiei pe una din ieşirile de serviciu pentru a evita întâlnirea cu cele câteva zeci de pensionari suceveni care au declanşat un protest spontan în faţa instituţiei.

Nemulţumiţi că li se vor diminua pensiile, câteva zeci de pensionari suceveni s-au adunat miercuri în faţa Palatului Administrativ, unde au scandat lozinci precum „Daţi-ne pensiile, hoţilor”, „Jos Băsescu”, „Jos Guvernul lui Flutur şi Băsescu” şi au anunţat că intenţionează să organizeze, în fiecare zi, proteste similare. Unul dintre protestatari a spus că se aşteaptă ca la acţiunile protestatare să se alăture şi funcţionarii, medicii, cadrele didactice, poliţiştii, jandarmii şi magistraţii, dar şi studenţii pentru că toţi sunt afectaţi de deciziile guvernanţilor prin care sunt diminuate salariile şi pensiile.

Pensionarii prezenţi la protest au anunţat că dacă li se reduc pensiile vor apela la justiţie pentru că li se încalcă un drept câştigat prin muncă.

În timpul desfăşurării protestului, în Palatul Administrativ se desfăşura o întâlnire a conducerii CJ Suceava cu o delegaţie guvernamentală austriacă privind implementarea proiectului turistic „Pelerin în Bucovina”.


Intră acum și în grupul de