Contrabandisti de tigari opriti in apropierea fasiei de granita cu focuri de arma


Intră acum și în grupul de

Frontieriştii au folosit focuri de armă pentru a opri un grup de contrabandişti de ţigări, la Brodina. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, comisarul Ilie Poroch-Seriţan, marţi dimineaţa, în localitatea Straja, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, unde au observat în apropierea frontierei de stat, trei persoane care se deplasau dinspre Ucraina spre România.

”Persoanele au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă cei în cauză au ignorat somaţiile şi au încercat să fuga, profitând de vegetaţia abundentă. Lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical, cu respectarea procedurilor legale, astfel încât să nu existe răniţi şi să nu fie încălcat teritoriul statului vecin. O persoană a fost reţinută şi în urma verificărilor, s-a constatat ca este cetăţeanul roman C. Daniel, în vârstă de 31 ani, domiciliat în comuna Straja, restul persoanelor nemaifiind observate din cauza vegetaţiei din zona fâşiei de protecţie pe teritoriul ucrainean”, precizează comisarul Ilie Poroch-Seriţan.

Acesta spune că străjeanul transporta un colet de culoare neagră, ce conţinea un număr de 500 de pachete de ţigări, marca „Viceroy”, în valoare de peste 2.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Contrabandistului i s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă, cercetările fiind continuate sub supravegherea procurorului din cadrul DIICOT Suceava.
În prezent, poliţiştii de frontieră suceveni efectuează cercetarea la faţa locului în comun cu grănicerii ucraineni, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de