1. Mulţumim iubitului conducător. 2. Şansa Bucovinei de a deveni Bioland autentic


Intră acum și în grupul de

1. Mult stimatul, iubitul şi votatul pe liste speciale, preşedinte al României, Traian Băsescu, a anunţat că printre măsurile anticriză ce vor fi luate se numără renunţarea la procentul de 85 % din salariu pentru mamele care şi-au luat concediu pentru a-şi creşte pruncii şi alocarea sumei fixe de 600 de lei pe lună. Explicaţia preşedintelui a fost efectiv stupefiantă: cum adică să aloce România bani pentru Pampers la copii – asta nu se poate.

Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte clare – Traian Băsescu ori era beat când a spus ce a spus ori compară mamele din România cu fiicele sale care nu-i cer bani niciodată pentru că se ocupă alţii cu umplutul cardurilor fetelor lui TATA. Pentru fiica cea mare a preşedintelui mi-e greu să cred că ceva o mai poate afecta în apartamentul de nu mai puţin de 400 (patru sute) de metri pătraţi cumpărat cu bani din vânzări anterioare. Pentru cealaltă fată, prietena lui SIDA, chiar nu cred că vrea să aibă copii in mandatul lui taica-su.

Dacă e să stau să mă gândesc mai bine, Băsescu are dreptate, aşa cum se prefigurează lucrurile că vor merge în România după ce atingem fundul găleţii (dar nu aia portocalie pe care au dat-o pe la portile oamenilor în campanie că pe ăla l-am atins de mult) e aproape sinucigaş gestul de a avea copii. Deci se cuvine să-i mulţumim marelui om de stat.

2. Miercuri la Palatul Administrativ al judeţului o delegaţie guvernamentală din Austria venea să discute cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur despre lansarea proiectului „Pelerin în Bucovina”.

La 10 jumătate au început discuţiile, iar la 10 minute după asta un grup de 50 de pensionari, ad-hoc adunaţi în faţa Palatului urlau „Jos Guvernul lui Băsescu”, „Hoţii – Hoţii” şi „Daţi-ne pensiile!!”.

Reacţia administrativului judeţean a fost una în două etape. Prima: au închis ferestrele şi uşile ca să nu se audă prea tare de afară. A doua: au scos invitaţii pe uşa din spate, pe la bucătărie cum s-ar zice. Exact prin locul unde în 2008, Flutur & co. strigau cu steagul portocaliu în mână „Să iasă afară şobolanii din Consiliu”. NU vreau să fac nici un fel de aluzie.

Pe de altă parte, vreau să cred că vocaţia de Bioland pe care Gheorghe Flutur doreşte să o confere Bucovinei ar putea acum în vreme de criză să poată fi implementată cu succes. Discutam cu colegii din presă, mai în glumă-mai în serios, că sutele de muncitori de la TERMICA Suceava, ce urmează să fie daţi afară ar putea fi anagajaţi la firma care va cultiva pe cele peste 150 de hectare de teren din jurul lui Termica, brusturi şi potbal.

E ieftin şi foarte la îndemână. Bine uscaţi şi îmbibaţi apoi cu o uşoară soluţie de cauciuc, aceste produse ar putea servi pe post de Pampers pentru copii şi bolnavii la pat. Sunt eco şi bio… rău de tot. Şi în plus, au preţul mic iar producţii consecutive într-un an la îndemână. Dacă o să întrebaţi cum am putut ajunge la o asemenea enormitate vă răspund că ….EI au început !!

Şi tot din discuţiile cu colegii din presă am ajuns la concluzia că şansa Bucovinei este Austria. Singurul lucru pe care trebuie să îl facem este să declarăm război austriecilor şi apoi să ne predăm necondiţionat.

Cred că asta e chiar o soluţie.

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de