CL Suceava a revizuit proiectul Ștrandului Ițcani care fusese aprobat în 2018 în baza unor norme care nu mai erau în vigoare. Cușnir: În 2021 a aflat și Primăria că s-au schimbat normele în 2018. Lungu: Nu avem cum le știi pe toate. Numai cine nu muncește nu greșește


Intră acum și în grupul de

Consilierii locali suceveni au aprobat, miercuri, corectarea proiectului de modernizare a Ștrandului Ițcani după ce în noiembrie 2018 a fost aprobat un studiu de fezabilitate care nu ținea cont de normele în vigoare, ci de norme care fuseseră stabilite în 2014.

Consilierul local Dan Ioan Cușnir a întrebat cum se face că secretarul general al municipiului a avizat pentru legalitate în noiembrie 2018 un proiect de hotărâre de aprobare a studiului de fezabilitate care nu avea în vedere normele în domeniu stabilite prin ordin al Ministerului Sănătății din 9 august 2018.

„Din actele prezentate la mapă, în momentul în care s-a votat HCL nu s-a ținut cont de normele în vigoare din acea vreme emise de Ministerul Sănătății”, a spus Cușnir care consideră că este o avizare de legalitate eronată pentru că face referire la un Ordin de ministru din 2014.

„În Primăria Suceava s-a aflat abia în 2021 de modificarea normelor din august 2018”, a spus Cușnir.

Primarul Ion Lungu a recunoscut eroarea.

„Sigur că nu suntem perfecți”, a spus Lungu care a menționat însă că la ștrand va ieși o zonă de agrement frumoasă.

El a arătat că în baza acestui studiu de fezabilitatea s-a facut licitația.

Cușnir a explicat însă că proiectul fusese însă avizat de legalitate de secretarul municipiului deși normele respective nu mai erau în vigoare.

„Cum să nu știi după patru luni că s-au schimbat normele? Eu mă așteptam, domnule primar, să îmi spuneți că ați făcut referat de sancționare a secretarului general, nu că trebuie să se spele copiii pe picioare când intră în bazin. Alea sunt normele”, a spus Cușnir.

El a precizat că i-a atras atenția primarului că s-a dat un aviz de legalitate ilegal.

Primarul Ion Lungu a răspuns că, probabil, că în fiecare zi se modifică mii de legi.

„Nu avem cum le știi pe toate. Eu zic că e bine că s-a descoperit problema s-a actualizat acum, nu s-a adus nicio pagubă. Numai cine cu muncește nu greșește. Vreți acum să-i punem la zid? (…)A fost o problemă obiectivă cum se întâmplă și la case mai mari și se actualizează parametrii”, a spus Lungu.

Întrebat  cum de a dat acest aviz de legalitate, Ciutac a răspuns că el trebuie să studieze ca să răspundă. „Eu nu vă pot răspunde azi. Să văd ce s-a întâmplat în 2018”, a spus Ciutac.


Intră acum și în grupul de