Trei atleți din Vatra Dornei vor reprezenta România la competiția internațională „Moldovan Youth Challenge 2021″ din Chișinău


Intră acum și în grupul de

Atleții legitimați la CSM Dorna, Claudia-Ionela Costiuc, Alexandru Prâsneac și Robert-Petru Kore, participă la competiția internațională „Moldovan Youth Challenge 2021″, ce va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, la Chișinău.

Din delegația României ce urmează să se deplaseze în Republica Moldova mai fac parte șase sportivi și trei antrenori.

La competiție vor concura atleții din categoria Juniori 2 (sub 18 ani) din România, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Georgia, Turcia și Ucraina.

În acest sens, Federația Moldoveană de Atletism a transmis Federației Române de Atletism (FRA) o invitație de participare, fiind selectată o delegație din trei antrenori și nouă sportivi.

Trei dintre ei sunt atleții dorneni antrenați de profesorul Cristian Prâsneac. Antrenorul a precizat că atleții au fost aleși „grație performanțelor obținute la probele lor favorite în urma participării la competițiile naționale desfășurate în această primăvară”.

Astfel, Claudia-Ionela Costiuc (17 ani) va alerga în proba de 400 metri, ea fiind calificata la Campionatul European U-20 din Tallinn (Estonia) și la Campionatul Mondial U-20 din Nairobi (Kenya).

Alexandru Prâsneac (16 ani) va concura în cursa de 800 metri, el reușind iarna să doboare recordul național U-16.

Robert-Petru Kore (17 ani) va alerga în proba de 400 metri.

Antrenorul Prâsneac Cristian s-a arătat optimist privind evoluția sportivilor săi. „La acesta competiție mergem cu Alexandru Prâsneac să facem record național, cu Claudia Ionela Costiuc și Kore Robert Petru să facem baremul pentru Campionatul Balcanic U-18”, a declarat profesorul, care a ținut să amintească faptul că atleții din Vatra Dornei sunt sprijiniți de Primăria Consiliul Local, Aqua Carpatica, Lordinu Vatra Dornei, Collina Nera Telescaun și Hotel Silva.


Intră acum și în grupul de