Fragmente copiate din Wikipedia, firme care nu mai există și situații de risc neprevăzute în Planul de analiză și acoperire a riscurilor din municipiul Suceava-2021. Cușnir: Am ajuns să votăm în Consiliul Local dacă Wikipedia scrie bine sau nu?


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a votat, miercuri, cu 18 voturi pentru și 5 împotrivă, „Planul de analiză și acoperire a riscurilor pentru anul 2021 pentru municipiul Suceava” deși consilierul local PSD, Dan Ioan Cușnir, a atras atenția că documentul este neserios.

Cușnir a spus că citind acest plan a avut surpriza să constate că despre râul Suceava e „luat cuvânt cu cuvânt de pe Wikipedia”.

„Râul Suceava (în ucraineană Сучава) este un râu care străbate teritoriile Ucrainei și României, fiind afluent de dreapta al râului Siret. Râul Suceava izvorăște din Masivul Lucina al Obcinei Mestecăniș din Carpații Orientali (din regiunea istorică Bucovina, aflată în nord-estul României), în apropiere de frontiera cu Ucraina. În cursul său superior, râul marchează pe o porțiune de 6 km frontiera româno-ucraineană. El curge pe o lungime de 170 km, bazinul său hidrografic ocupând 26% din suprafața județului Suceava și are o direcție generală de curgere NV-SE. Traversează Carpații Orientali și Subcarpații Bucovinei, având o cădere importantă în zona de munte, peste 4 m/km și sub 3 m/km în zona de podiș”, a citit Cușnir atât din Plan cât și de pe Wikipedia.

„Planul de analiză a riscurilor nu se face cu copy/paste de pe Wikipedia. Ne puneți să votăm în CL dacă Wikipedia scrie bine sau nu?”, a întrebat Cușnir.

El a mai arătat că în plan apar societăți care nu mai există.

„E luat acest plan de nu știu când și pus să fie votat”, a menționat consilierul PSD.

El a mai spus că nu sunt inclus în plan situațiile de risc din albia râului Suceava sau pasajul de sub podul de la Bazar.

„Retrageți proiectul să nu votăm așa ceva și veniți cu ceva serios”, a spus Cușnir.

Primarul Ion Lungu a refuzat să retragă planul și a spus că e avizat de ISU.

„Eu îl contrasemnez”, a spus Lungu care a menționat că pot fi discuții asupra planului, evitând însă să continue discuțiile.

Planul a fost supus votului și a fost aprobat cu 18 voturi „pentru” și cinci  „împotrivă”.


Intră acum și în grupul de