Proiectul turistic „Pelerin in Bucovina” incepe sa prinda contur (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prezentă miercuri la Suceava, Elisabeth Udolf-Strobl, director general pentru turism în cadrul Ministerului Economiei şi Muncii al Guvernului austriac, a invitat autorităţile sucevene la o primă sesiune de lucru la Viena în vederea punerii în aplicare a programului „Pelerin în Bucovina”.

Reprezentantul guvernului austriac a declarat în debutul întâlnirii cu preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, că în Bucovina potenţialul turistic este deosebit şi că sunt mari şanse de dezvoltare. Ea a apreciat că programul „Pelerin în Bucovina”, de la Viena în Bucovina, ce are ca ţinte principalele mănăstiri monumente istorice din judeţul Suceava, este „un proiect avangardist” ce poate reprezenta un mod de dezvoltare durabilă a turismului în Bucovina.

„Această dezvoltare durabilă se va putea sprijini pe coloana mediului înconjurător pe de o parte, dar şi pe dezvoltarea economică, socială şi de identitate culturală, pe de altă parte”, a spus Elisabeth Udolf-Strobl, care a menţionat că turistul doreşte să aibă „trăiri deosebite”, dar şi să-şi îndeplinească visele.

Ea a mai precizat că proiectul concret privind pelerinajul în Bucovina se bazează pe punctele tari ale specifice zonei, cum sunt mănăstirile şi monumentele istorice, dar şi peisajul, iar pelerinajul şi drumeţia sunt părţi ale produsului turistic existent.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că este necesar constituirea, cât mai rapid, a unui grup de lucru şi de stabilit o foaie de parcurs pentru proiectul de pelerinaj Austria-Bucovina, care să includă şi parteneri din Slovacia şi Ungaria. El a arătat că în prezent, întreaga Europă se confruntă cu o perioadă foarte grea din punct de vedere economic, iar această formă de turism, de pelerinaj, corespunde acum situaţiei actuale. „Nu pot decât să vă dau dreptate”, a spus Elisabeth Udolf-Strobl.


Intră acum și în grupul de