Sucevenii bolnavi de cancer au motive de ingrijorare


Intră acum și în grupul de

Dacă în momentul de faţă la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava nu sunt probleme cu medicamentele pentru tratamentul bolnavilor cu cancer, nu se ştie ce va fi de la 1 iulie. Potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean Suceava, medicul oncolog Doina Elena Ganea, în momentul acesta unitatea spitalicească are acces la medicamente prin circuitul deschis, „în afară de acelea pentru care trebuie aprobări speciale”.

„Putem accesa prin circuitul deschis orice medicament de pe listă. Sunt îngrijorată pentru perioada următoare, dar nu în momentul de faţă”, a spus dr. Ganea.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, medicamentele necesare tratamentului bolnavilor cu afecţiuni oncologice înscrişi în Programul naţional de oncologie vor fi eliberate, de la 1 iulie, doar prin farmaciile cu circuit închis aparţinând unităţilor sanitare în care se derulează programul. Iniţiatorii proiectului menţionează, în nota de fundamentare, că această măsură este necesară pentru eficientizarea utilizării fondurilor publice alocate cu această destinaţie.

În 2009, numărul pacienţilor cu tumori maligne aflaţi în evidenţa Direcţiei de Sănătate Publică Suceava era de 8.253, în creştere faţă de 2008 când erau în evidenţă 7.826 astfel de pacienţi.


Intră acum și în grupul de