Noul Spital Municipal Fălticeni a primit autorizația sanitară de funcționare, iar după ce obține și autorizația de mediu se va începe procedura de mutare în noua clădire


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului municipal Fălticeni, medicul Vlad Morariu, a declarat, joi, pentru NewsBucovina, că autoritățile sanitare sucevene au emis în data de 30 iunie 2021 autorizația sanitară de funcționare pentru noul sediu al unității spitalicești fălticenene, în baza raportului de evaluare.

El a explicat că spitalul a obținut la sfârșitul lunii mai și autorizația de securitate la incendiu, iar după obținerea celei sanitare de funcționare urmează să fie depusă vineri documentația în vederea obținerii autorizației de mediu.

Medicul Vlad Morariu a spus că speră să se obțină cât mai repede avizul de mediu pentru a se putea da în funcțiune noua clădire a spitalului, mai ales că a fost efectuată deja curățenia generală în noul sediu, personalul a fost instruit, a fost finalizată achiziția de aparatura medicală necesară, inclusiv montarea acesteia.

„Nu avem probleme privind dotările în noua clădire a spitalului”, a spus medicul Vlad Morariu adăugând că se continuă procesul de cooptare a unor medici de diferite specialități, prin organizarea de noi concursuri, mai ales în specialitățile care se confruntă de deficit de medici, dând ca exemplu neonatologia sau radiologia.

Directorul Spitalului municipal Fălticeni subliniat că în momentul în care va fi primit avizul de mediu, se va demara procedura de mutare în noua clădire, apoi  internarea pacienților va fi efectuată acolo.

Morariu a precizat că actualul pavilion central al spitalului ar urma să fie demolat urmând ca pe o suprafață din zona respectivă municipalitatea să  amenajeze o parcare pentru noua clădire a spitalului și pentru blocurile ANL.

El a reamintit că lucrările la noua clădire a spitalului au început în anul 1991, cu fundația construcției, apoi lucrările au fost sistate pentru o perioadă mai lungă de timp, fiind reluate din anii 2010-2011.

(LB)


Intră acum și în grupul de