Proiectul de modernizare a iluminatului public in municipiu se ridica la 7 milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană va depune un al doilea proiect ce prevede reabilitarea iluminatului public în municipiu, în valoare de şapte milioane de euro, după ce Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a solicitat elaborarea unui proiect de rezervă prin POR care urmează să fie finanţat din economiile realizate de la celelalte proiecte. „Acest proiect prevede modernizarea şi reabilitarea iluminatului public în tot municipiul şi este complementar celui deja aprobat prin Planul integrat de dezvoltare (PID) de reabilitare a iluminatului pe bulevardul principal în valoare de 3 milioane de euro”, a explicat vineri primarul Sucevei, Ion Lungu.

El a arătat că acest proiect poate fi finanţat în condiţiile în care municipalitatea suceveană este proprietar al reţelei de iluminat public pe care a preluat-o, contra cost, de la E.On.

Prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Suceava, se prevede finanţarea prin POR a cinci proiecte în valoare totală de 28,8 milioane de euro, din care 23,4 milioane de euro valoare eligibilă, cel mai important, în valoare de 9 milioane de euro, fiind de reabilitare a zonei centrale a municipiului şi crearea de parcaje subterane.

Prin acest program urmează să fie finanţate reabilitarea unui număr de 14 străzi şi modernizarea Parcului Şipote, un proiect de creştere a siguranţei şi prevenirea criminalităţii prin care vor fi instalate în oraş echipamente de supraveghere, iluminatul public pe artera principală a municipiului şi va fi construit un centru pentru susţinerea tradiţiilor bucovinene.


Intră acum și în grupul de