ANI a sesizat Parchetul în cazul unui funcționar din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Suceava pentru conflict de interese


Intră acum și în grupul de

Agenția Națională de Integritate a anunțat, miercuri, că a sesizat Parchetul Judecătoriei Suceava în cazul unui funcționat public din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Suceava pentru conflict de interese.

Potrivit ANI, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către D. R. A. a infracțiunii de conflict de interese prevăzută de art. 301 din Codul penal (text în vigoare până la data de 28.07.2017) și respectiv, a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul penal (text în vigoare începând cu data de 28.07.2017).

ANI susține că funcționarul sucevean,  în perioada 2014 – 2019, în exercitarea funcției publice a efectuat/participat la acțiuni de inspecție fiscală la opt operatori economici, aflați în portofoliul de clienți ai unei societăți comerciale care deține în proprietate un autoturism dat spre închiriere soțului persoanei evaluate.


Intră acum și în grupul de