Două autoutilitare pline cu țigări de contrabandă, depistate la Păltinoasa: Unul dintre șoferi a reușit să fugă, iar altul a ajuns în arest. Polițiștii de frontieră au confiscat țigări în valoare de peste 500.000 lei // VIDEO


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au reținut un suspect de contrabandă și au confiscat țigări în valoare de peste 500.000 lei. Un alt bărbat care transporta țigări netimbrate a reușit să fugă.

Purtătorul de cuvânt al STFP Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, a declarat că, în seara de 5 iulie, polițiștii de frontieră au oprit pentru un control de rutină o autoutilitară ce se deplasa pe raza localității Păltinoasa.

În vehiculul condus de un bihorean de 26 ani au fost depistate locuri special amenajate, în interiorul cărora puteau fi observate cartușe cu țigări.

Între timp, spune Ilie Poroch Serițan, de la sediul unei societăți comerciale din aceeași localitate, un echipaj al poliției de frontieră a observat o autoutilitară care a pornit în mare viteză pe drumul din apropiere.

Vehiculul, care se deplasa în direcția Sucevei, a fost urmărit în trafic, fiind depistată într-o parcare din afara localității Păltinoasa. Autoutilitara a fost abandonată cu tot cu țigările transportate.

În cele două vehicule erau în total 45.914 pachete de țigări, provenite din magazine de tip duty free ori netimbrate, de diferite mărci.

Întreaga marfă, în valoare de 537.194 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, cele două autovehicule, a căror valoare a fost estimată la 110.000 de lei, au fost indisponibilizate la sediul instituției până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului cu privire la săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

Astfel, în cadrul cercetărilor a fost reținut pentru 24 de ore tânărul de 26 ani care a condus prima autoutilitară. Ulterior, el a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.


Intră acum și în grupul de