Primarul Ion Lungu, dezamăgit de întârzierile înregistrate pentru accesarea fondurilor europene atât prin POR cât și prin PNRR: Din păcate, nu merg lucrurile așa cum ar trebui. Cred că trebuia păstrat fostul ministru


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, înainte de a pleca spre Piatra Neamț pentru discuții la Agenția de Dezvoltare Nord Est privind proiectele cu finanțare europeană că în ceea ce privește exercițiul financiar următor se întârzie semnarea acordurilor de finanțare și că administrațiile locale vor avea de suferit.

„Din păcate nu merg lucrurile așa cum ar trebui. Pățim cum am pățit de fiecare dată în ultimii ani pe exerciții financiare europene când se întârzie semnarea acordurilor de finanțare și intrăm în criză de timp care se răsfrânge în final asupra autorităților locale”, a spus primarul.

El a menționat că reprezentanții administrațiilor locale au pregătit anul trecu împreună cu fostul ministru al fondurilor europene noile programe de finanțare europene.

„Am făcut, la timpul respectiv, multe discuții atât pe POR cât și pe PNRR, dar văd că lucrurile nu merg cum ar trebui. O spun fără patimi politice. Cred că era bine ca PNL să-l fi păstrat pe domnul Boloș la Ministerul Fondurilor Europene pentru că știa ce e acolo. Am lucrat un an de zile, ne-am consultat în asociațiile administrației publice”, a spus primarul.

El a adăugat că acum asta e situația și că evită să o comenteze.

Primarul Sucevei, Ion Lungu sustine o conferință de presă

Primarul Sucevei, Ion Lungu sustine o conferință de presă la Primarie

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 6 iulie 2021

„Vom vedea mai departe ce se întâmplă exact. Eu sper ca în cele din urmă lucrurile să evolueze într-o direcție bună”, a spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei a reamintit că săptămâna trecută a făcut un apel direct și la prim ministrul Florin Cîțu ca să se implice în PNRR.

„Am înțeles, din păcate, că din toamnă se va face evaluarea acolo”, a mai declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de