Procurorul sef al Serviciului Teritorial Suceava al DNA, stabil hemodinamic


Intră acum și în grupul de

Adrian Marius Surdu, procurorul şef al Serviciului Teritorial Suceava al DNA, ce a ajuns vineri seară la spital în comă, cu o rană de cuţit adâncă în zona inimii a fost deconenctat luni, de la aparatele de respiraţie artificială şi este stabil hemodinamic, sunt singurele informaţii pe care a dorit să le ofere purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, medicul urgentist Tiberius Brădăţan.

Diagnosticul prezumtiv dat de către medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean Suceava, vineri, la ora 22:12 când a fost adus procurorul este „comă, plăgi toraco-abdominale, hemiplegie dreaptă”.

La momentul sosirii ambulanţei, Marius Surdu se afla în casă cu doi bărbaţi, dintre care unul era cumnatul său, cel care a şi anunţat cazul la 112. Procurorul era semiconştient şi prezenta pe gât urmele de strangulare ale unui laţ, avea venele tăiate la ambele mâini şi două plăgi înjunghiate la nivel bilateral toracic. Sângera puternic iar unul dintre bărbaţi îi acorda primul ajutor.
Procurorul a suferit două intervenţii chirurgicale, iar luni a fost deconectat de la aparate, putând să respire singur.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a transmis luni, un comunicat prin care precizează că „efectuează cercetări privind împrejurările în care a survenit vătămarea corporală a procurorului Surdu Marius Adrian”.

„Unitatea de parchet a fost sesizată de conducerea IPJ Suceava în seara zilei de 14.05.2010 cu privire la incidentul survenit la locuinţa familiei Surdu. S-a constituit o echipă operativă formată din procuror criminalist şi alţi specialişti care au efectuat cercetarea la faţa locului. În prezent procurorul se află internat la Spitalul Judeţean Suceava. Echipa operativă continuă cercetările în această cauză. Nu putem avansa nici o versiune de anchetă. Se verifică toate ipotezele posibile”, menţionează comunicatul.

Printre variantele vehicule se află cea de tentativă de sinucidere, în urma presiunilor determinate de instrumentarea unui dosar important.


Intră acum și în grupul de