Zeci de permise suspendate și amenzi aplicate în noaptea de sâmbătă spre duminică în cadrul unei acțiuni a Poliției Suceava pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au organizat în acest weekend o amplă acțiune la nivel județean, fiind implicați peste 100 de polițiști din structurile rutiere și de ordine publică.

Analizele statistice evidențiază faptul că în primele 6 luni ale anului 2021 una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave este consumul de alcool la volan. În primul trimestru al anului în curs, pe fondul consumului de alcool s-au înregistrat 11 accidente rutiere grave soldate cu 3 persoane decedate și 10 rănite grav.

Doar în câteva ore, în cursul nopții de 10/11 iulie, polițiștii au suspendat peste 20 de permise de conducere și au aplicat sancțiuni contravenționale de aproape 30.000 lei.

În cazurile în care alcoolemia testată cu aparatul etilotest a depășit limitele prevăzute de lege au fost întocmite dosare penale, polițiștii dispunând inclusiv reținerea pentru 24 de ore a unui șofer care a condus băut la volan, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava

Astfel, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Solca și Poliției Orașului Cajvana, aflați în serviciul de patrulare, pe str. Republicii, din oraș Solca, au oprit sâmbătă după amiaza pentru control autoturismul condus de către un bărbat din localitate.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la Spitalul Municipal Rădăuți unde i-au fost recoltate două probe biologice.                   Totodată la controlul documentelor s-a constatat faptul că asigurarea RCA obligatorie este expirată, motiv pentru care acesta a fost sancționat contravențional cu 1000 lei și reținerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare.

               S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

Duminică dimineața la ora 00:30, echipajul de poliţie din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce executa un filtru rutier pe DJ 177A, în localitatea Frasin, a oprit pentru verificări autoturismul la volanul căruia se afla un bărbat de 53 ani, din orașul Frasin.

               Deoarece conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice s-a procedat la testarea sa cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Tot duminică dimineața la ora 02.15, echipajul de poliţie din cadrul S.P.R. Adâncata au oprit pentru control pe DN 29A de pe raza comunei Zvoriștea, autoturismul condus de către un bărbat  din municipul Suceava. Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.51 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare, a fost condus la U.P.U. din cadrul Spitalului Județean Suceava, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

Acțiunile pentru siguranța traficului rutier continuă, polițiștii rutieri fiind prezenți pe drumurile naționale din județul Suceava și pe toate arterele rutiere importante, pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere, având în vedere valorile mari de trafic care se înregistrează în această perioadă, anunță Poliția Suceava.

Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.


Intră acum și în grupul de