50 de persoane evacuate dintr-un bloc din cartierul George Enescu


Intră acum și în grupul de

Groaza i-a cuprins, pe parcursul zilei de marţi, pe locuitorii de pe strada Dimitrie Cantemir din municipiul reşedinţă de judeţ. Alarma a fost dată de unul dintre proprietarii ce locuiesc în blocul 89 care a sunat de urgenţă la 112 după ce pe casa scării a fost simţit un miros puternic şi înţepător.

Imediat, la faţa locului s-au prezentat echipaje atât de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava cât şi două maşini aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

În primă fază, pompierii militari au evacuate toate persoanele aflate în locuinţă.

50 de oameni au aşteptat preţ de aproximativ 2 ore în stradă până când s-a încercat identificarea sursei de provenienţă a gazului înecăcios. Mai mult, 4 persoane, dintre care un bărbat, două femei şi un copil au fost transportate la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava pentru acordarea de îngrijiri medicale suplimentare, starea lor fiind acum în afara oricărui pericol.

Conform primelor cercetări efectuate la faţa locului, la etajele III şi IV ale imobilului s-a semnalat prezenţa unui gaz puternic, înţepător, tipul acestuia nefiind identificabil pe loc.

Pentru evitarea oricărui pericol, s-a trecut imediat la aerisirea imobilului şi au fost anunţate toate instituţiile abilitate printre care atât E-On Gaz cât şi APM Suceava, aceştia urmând a stabili cu exactitate provenienţa gazului şi luarea măsurilor ce se impun.


Intră acum și în grupul de