Ion Lungu, după întâlnirea cu conducerea și acționariatul Bioenergy și Thermonet: Sucevenii vor avea apă caldă menajeră toată vara, fără întreruperi și căldură și apă caldă în următorul sezon rece


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a avut o întâlnire cu conducerea și acționariatul Bioenergy și Thermonet privind asigurarea în continuare a producerii, furnizării și distribuției energiei termice subliniind că firmele vor continua să livreze agent termic deși, în continuare, nu a fost clarificată situația privind obținerea de producător a certificatelor verzi pentru că energia termică este asigurată prin folosirea de biomasă.

„Am avut în această dimineață o întâlnire cu Comitetul de conducere, reprezentat inclusiv din acționari, ai societăților Bioenergy și Thermonet  care asigură producerea, furnizarea și distribuția energiei termice în orașul nostru. Am discutat strategia pentru asigurarea încălzirii și a apei calde în sezonul rece 2021-2022, programul de reparații în acest an”, a spus Ion Lungu.

El a menționat că a trecut în revistă și proiectul pe care îl are pregătit municipalitatea suceveană pentru atragerea de fonduri europene în vederea finalizării reabilitării punctelor termice și rețelelor termice principale și secundare, fiind vorba de un proiect de 35 de milioane de euro care ar putea fi finanțat prin PNRR sau POR.

Ion Lungu a subliniat că în urma discuțiilor s-a concluzionat că sucevenii vor beneficia de apă caldă toată vara și că vor fi doar opriri punctuale pentru lucrări de reparații și că sucevenii vor beneficia de căldură și apa caldă în sezonul rece 2021-2022.

Primarul a reamintit că a discutat cu premierul Florin Cîțu despre situația producătorului care folosește biomasă forestieră care nu este considerată de unele autorități ca sursă de energie regenerabilă, iar producătorul să primească certificate verzi.

Lungu a menționat că urmează să fie numit un șef la Garda Forestieră Națională urmând să fie luată o decizie unitară pentru că în unele județe este considerată sursă regenerabilă, iar în altele nu.

El a spus că politica europeană este de renunțare la producerea energiei termice cu cărbune și că în timp ce sunt orașe care cumpără certificate verzi pentru că produc energie termică cu emisii de carbon, Suceava are o centrală care produce energie termică cu biomasă care este neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon și trebuie încurajată.


Intră acum și în grupul de