Contrabandisti somati cu focuri de arma, la lasatul serii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat un grup format din patru persoane care transporta ţigări de contrabandă din Ucraina însă au reuşit să prindă doar unul, după ce au tras trei focuri de avertisment în plan vertical.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, comisar de poliţie Ilie Poroch-Seriţan, marţi seară, frontieriştii din cadrul S.P.F. Brodina au observat în apropierea frontierei de stat, patru persoane care se deplasau dinspre Ucraina spre România, transportând mai multe colete voluminoase.
„Persoanele au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă cei în cauză au ignorat somaţiile şi au încercat să fuga. Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă în plan vertical, cu respectarea procedurilor legale, fiind reţinută o persoană.

În urma verificărilor s-a constatat că persoana este cetăţeanul roman I. Gabriel, în vârstă de 29 ani, domiciliat în localitatea Zamostea, restul persoanelor profitând de întuneric, reuşind să se disperseze pe mai multe direcţii”, a precizat comisarul Poroch.

Cei patru transportau 11 colete de culoare neagră, ce conţinea un număr de 5.490 de pachete de ţigări, marca „Viceroy”, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 27.450 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Persoanei în cauză i s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă, cercetările fiind continuate de către procurorul D.I.I.C.O.T. – Serviciul teritorial Suceava şi poliţiştii de frontieră suceveni delegaţi de către acesta, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale.


Intră acum și în grupul de