Municipalitatea isi va concepe programul de restructurare abia dupa stabilirea masurilor de austeritate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Nu cade bine” o reducere cu 25 la sută a veniturilor mai ales în cazul celor aproximativ 300 de angajaţi ai Primăriei Suceava, care în urma diminuărilor salariale din ultima perioada câştigă 600 de lei pe lună, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, în cadrul conferinţei de presă de miercuri.

Întrebat dacă a efectuat o simulare privind aplicarea reducerii cu 25 la sută a veniturilor angajaţilor primăriei şi a restructurării, acesta a răspuns că deocamdată aşteaptă să fie stabilite măsurile de austeritate. „Aşteptăm să se clarifice înainte să facem un program”, a spus Lungu.

Edilul-şef al Sucevei a arătat că dacă se menţin propunerile actuale, urmează să fie efectuat un program de restructurare şi o rectificare bugetară cu reducere de costuri la maxim şi realizarea de investiţii.

Lungu consideră că potrivit autonomiei locale, fiecare administraţie poate să-şi stabilească singură programul de restructurare.

Primăria Suceava are un total de 829 de posturi, din care 128 de posturi sunt vacante, iar din cele 250 de posturi din aparatul propriu doar 230 sunt ocupate.


Intră acum și în grupul de