In premiera pe tara, la Suceava au fost parafate primele doua contracte prin Planul Integrat de Dezvoltare (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării şi Turismului, Răzvan Murgeanu şi primarul municipiului reşedinţă de judeţ Ion Lungu, au semnat vineri la Suceava, în premieră pe ţară, primele două contracte prin POR din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, urmând ca la mijlocul lunii iunie să fie parafate alte trei contracte din acelaşi program, promovate de municipalitatea suceveană.

Astfel, urmează să fie finanţat proiectul de reabilitare a unui număr de 14 străzi şi modernizare a Parcului Şipote în valoare de cinci milioane de euro şi proiectul de creştere a siguranţei şi prevenirea criminalităţii în valoare de 500.000 de euro prin care vor fi instalate în oraş 80 de echipamente de supraveghere în special la şcoli, grădiniţe, pieţe şi parcuri.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a arătat că prin proiectele finanţate prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană oraşul îşi va schimba faţa în bine, subliniind că cel mai important proiect, de reabilitare a zonei centrale a fost depus la MDRT în 14 mai.

Prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Suceava, se prevede finanţarea prin POR a cinci proiecte în valoare totală de 28,8 milioane de euro, din care 23,4 milioane de euro valoare eligibilă, cel mai important, în valoare de 9 milioane de euro, fiind de reabilitare a zonei centrale a municipiului şi crearea de parcaje subterane. Prin acelaşi program va fi reabilitat iluminatul public pe artera principală a municipiului şi va fi construit un centru pentru susţinerea tradiţiilor bucovinene.

Un număr de 13 municipii, printre care şi Suceava, desemnate de Guvern drept poli de dezvoltare urbană, vor fi finanţate cu prioritate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi fonduri bugetare pentru dezvoltarea activităţilor economice şi diminuarea numărului de tineri care pleacă să lucreze în marile oraşe.


Intră acum și în grupul de