Razvan Murgeanu: Contestarea licitatiilor, sport national pagubos (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prezent vineri la Suceava, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării şi Turismului (MDRT), Răzvan Murgeanu, a recomandat autorităţilor să fie foarte atente atunci când întocmesc caietele de sarcini pentru licitaţii care să fie foarte bine făcute astfel încât să existe cât mai puţine motive de contestare.

„Sportul acesta naţional de contestare a licitaţiilor a devenit păgubos pentru naţiune. Nu cred că există contract de lucrări fără contestaţie”, a spus secretarul de stat în MDRT, arătând că din această cauză există o prea mare distanţă în timp între semnarea contractelor de finanţare a unor proiecte europene şi cele de lucrări, ceea ce poate pune în pericol proiectele respective.

Murgeanu a declarat într-o conferinţă de presă că a condus, joi, Comitetul de Monitorizare al Programului Operaţional Regional 2007-2013 şi că a constatat că există distanţe în timp mult prea mari între momentul semnării contractului de finanţare a proiectelor şi cel de execuţie şi a arătat că în Timiş a fost o situaţie în care de la semnarea contractului de finanţare până la cel de execuţie a trecut un an şi jumătate. „Sunt perioade prea lungi din cauza contestaţiilor”, a subliniat secretarul de stat în MDRT.


Intră acum și în grupul de