Moldoveni ascunsi intr-un locas special amenajat in autocar voiau sa treaca ilegal granita


Intră acum și în grupul de

Din luna noiembrie 2009, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava monitorizau o filieră infracţională cu preocupări pe linia traficului de migranţi. Potrivit IPJ Suceava, în urma cercetărilor s-a reuşit identificarea a două transporturi de migranţi, respectiv 4 cetăţeni moldoveni, care urmau să iasă în mod ilegal din România prin disimularea într-un locaş special amenajat al unui autocar.

A fost începută urmărirea penală faţă de suspecţii G. GHEORGHE, de 49 ani, din Gura-Humorului, P. LUCIAN, de 29 ani, din Gura-Humorului, O. DORIN, 43 ani, din Păltinoasa, O. GHEORGHE, de 47 ani, din Păltinoasa, C. IOAN, de 44 ani, din Gura-Humorului şi C. DINU, de 22 ani, din Gura-Humorului, pentru săvârşirea infracţiunilor „asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni” şi „trafic de migranţi”.

Miercuri, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, a organizat o acţiune fiind efectuate două percheziţii domiciliare şi au fost puse în executare cinci mandate de aducere, iar în urma probatorului administrat, procurorul de caz a dispus reţinerea, pentru o perioadă de 24 de ore a suspecţilor G. GHEORGHE, P. LUCIAN şi O. DORIN şi ulterior măsura obligativităţii de a nu părăsi ţara pentru o durată de 30 de zile.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţii infracţionale, identificarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor participanţilor.


Intră acum și în grupul de