Digul de la Bogdanesti, in pericol


Intră acum și în grupul de

Ploile abundente din ultimele zile a pus în pericol digul de la Bogdoneşti şi totodată gospodăriile din jur. Potrivit plt. maj. Alin Găleată din cadrul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice al ISU „Bucovina” Suceava sâmbătă, la ora 09.26, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost anunţat, prin numărul unic de urgenţă 112, că digul de pe albia majoră a pârâului Râşca, construit în zona fostei gropi de gunoi din comuna Bogdăneşti, s-a erodat pe o lungime de 50 de metri liniari şi o lăţime de 15 metri liniari, în sensul stâng de curgere a apei, existând pericolul de a inunda aproximativ 100 de gospodării din localitate.

La faţa locului s-au deplasat 25 de militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Fălticeni şi Grupa operativă a ISU Suceava, sub conducerea inspectorului şef, col. Ion Burlui.

De asemenea, au mai ajuns lucrători ai Consiliului local pentru situaţii de urgenţă al comunei Bogdăneşti cu două vole, 17 militari de la Şcoala de subofiţeri jandarmi din Fălticeni, lucrători ai Poliţiei şi specialişti de la S.G.A.

Aceştia au demarat lucrările pentru consolidare şi protecţie cu arbori din obştea comunei, s-au pus saci de nisip şi piatră mare pentru întărirea digului.

Totodată, prefectul Judeţului Suceava, care este preşedintele Consiliului judeţean pentru situaţii de urgenţă a convocat o şedinţă extraordinară toţi membrii C.J.S.U. pentru a analiza situaţiile de la Bogdăneşti şi din alte puncte vulnerabile din judeţ, în urma avertizării hidrologice.


Intră acum și în grupul de