Percheziții în județele Suceava, Bihor și Sibiu la persoane bănuite de contrabandă cu țigări. Doi suceveni au fost reținuți pentru 24 de ore, iar polițiștii au confiscat țigări, alcool și sume mari de bani


Intră acum și în grupul de

Polițiștii și procurorii din Oradea au efectuat marți, 20 iulie, 24 de percheziții domiciliare în județele Suceava, Bihor și Sibiu, destructurând o grupare specializate în contrabandă cu țigări. Doi suceveni și doi bihoreni au fost reținuți pentru 24 de ore.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, membrii grupării sunt bănuiți că, în perioada aprilie – iulie a.c., ar fi aprovizionat gruparea cu țigări din spațiul extracomunitar, pe care le-ar fi depozitat în diferite locații din România, din județele Bihor, Suceava și Sibiu, le-ar fi transportat la diverși vânzătorii ambulanţi din pieţe sau magazine alimentare de mici dimensiuni și ar fi supravegheat vânzarea acestora.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 346.200 de țigări 1.024 de litri alcool, 27 de telefoane mobile, două DVR și două laptop-uri, toate fiind indisponibilizate în vederea cercetărilor. De asemenea, au fost ridicați 74.500 de lei și 10.260 de euro.

Totodată, după percheziții, patru persoane au fost conduse la DIICOT Oradea pentru audieri. Ulterior, toate cele patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore. IGPR precizează că este vorba despre două persoane din județul Suceava și două din Bihor, cu vârste între 24 și 55 ani.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă în forma asimilată.


Intră acum și în grupul de