Primarul Ion Lungu spune că la fluidizarea traficului în oraș vor contribui parcările supraterane, transportul metropolitan și lucrările la infrastructura rutieră


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferința săptămânală de presă, că în strategia de fluidizare a traficului în oraș vor fi luate în calcul mai multe aspecte și că speră ca și Programul Operațional Regional 2021-2027 să devină funcțional cât mai curând pentru a putea atrage fonduri europene în vederea implementării strategiei de fluidizare a traficului.

„Noi pregătim documentația tehnică pe o axă de asistență prin POR 2014-2020. Ceea ce ne propunem noi să facem este să accesăm din nou fonduri europene tot pe o axă de mobilitate din POR 2021-2027, dar se pare că sunt cam întârziate aceste lucruri”, a spus Lungu.

El și-a exprimat speranța că până când vor veni și cele 15 autobuze electrice achiziționate de la firma poloneză Solaris printr-o licitație organizată de Ministerul Dezvoltării, să fie finalizată și această documentație să se poată implementa strategia de fluidizare a traficului rutier.

Conferinta de presa săptămânală a primarului Sucevei, dl Ion Lungu

Conferinta de presa săptămânală a primarului Sucevei, dl Ion Lungu

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 20 iulie 2021

„Vom aborda traficul pe infrastructura existentă și cea care este în lucru. Se va ține cont inclusiv de parcările supraterane la care lucrăm la proiect și se va ține cont și de transportul metropolitan. Într-o logică, toate ar trebui să meargă în paralel”, a explicat Ion Lungu.

Primarul a subliniat că orașul se aglomerează și din cauza transportului interjudețean cu autovehiculele tip maxi-taxi care circulă prin oraș făcând legătura cu comunele limitrofe.

Reamintim că în ședința de joi a Consiliului Local Suceava urmează să se înființeze Asociația de Transport Metropolitan Suceava din care face parte municipiul Suceava și cele opt localități limitrofe, asociație care își propune să asigure transportul public de călători pe raza localităților componente.


Intră acum și în grupul de