Boc, Berceanu si Udrea, asteptati sambata la sedinta Euroregiunii „Prutul de Sus” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, va prelua sâmbătă, la Suceava, preşedinţia Euroregiunii „Prutul de Sus” în prezenţa premierului Emil Boc, a miniştrilor Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi al Transporturilor, Radu Berceanu, precum şi a miniştrilor Transporturilor şi Mediului din Republica Moldova şi a doi vicepremieri din Ucraina.

Şeful deliberativului judeţean a arătat că la reuniunea de sâmbătă vor lua parte şi secretari de stat din cadrul ministerelor de Externe şi Mediului, fiind aşteptat şi un reprezentant al Comisariatului pentru Dezvoltare Regională.
Flutur a precizat că în cadrul şedinţei va fi discutat, la propunerea judeţului Suceava, programul de dezvoltare a căilor de transport transfrontaliere din această euroregiune, managementul situaţiilor de urgenţă şi regularizarea râurilor Siret, Prut şi Suceava, dezvoltarea durabilă a turismului în Euroregiunea Prutul de Sus, înfiinţarea Forumului oamenilor de afaceri, iar la propunerea regiunii Cernăuţi se va discuta strategia gestionării deşeurilor şi managementul administrării pădurilor şi valorificarea resurselor din lemn în euroregiune.

Totodată, în cadrul şedinţei, Biroul Regional Transfrontalier Comun din Suceava va prezenta situaţia depunerilor de proiecte prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova. Flutur a mai spus că va fi prezentat şi un document intitulat „Suceava-40 de luni în Uniunea Europeană”.

Euroregiunea “Prutul de Sus” s-a înfiinţat în anul 2000, fiind formată din regiunile ucrainene Cernăuţi şi Ivano-Frankivsk, raioanele Briceni, Edineţ, Făleşti, Glodeni, Ocniţa, Râşcani, Sângerei şi municipiul Bălţi din Republica Moldova, precum şi judeţele Suceava şi Botoşani.

Preşedinţia Euroregiunii este asigurată, în prezent, de regiunea Cernăuţi.


Intră acum și în grupul de