Prefectura Suceava: A7 va avea profil de autostradă de la Pașcani până la intersecția cu DN 2 H și de drum expres până în PTF Siret


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a confirmat, luni, informațiile prezentate de News Bucovina, potrivit cărora tronsonul drumului de mare viteză Pașcani-Siret va avea o porțiune construită la profil de autostradă și o alta la profil de drum expres.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Suceava, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. are în derulare/ implementare Contractele de prestări servicii ce au ca obiect „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Pașcani – Suceava” și „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Suceava – Siret” proiecte care beneficiază de finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare 2014 -2020.

Sursa citată precizează că în data de 23.07.2021, în cadrul Consiliului Tehnico-economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. a fost aprobat Studiul și Raportul Alternativelor de Traseu – Analiza Multicriterială de Traseu Etapa 2 în cadrul căruia au fost definitivate traseele obiectivelor de investiție menționate în referință.

„Ca urmare a definitivării documentației Analiza Multicriterială de Traseu Etapa 2, respectiv a Studiului de trafic preliminar a rezultat necesitatea realizării obiectivelor de investiție astfel:

1- La profil de autostradă obiectivul de investiție Pașcani – Suceava

2- Pentru sectorul de drum Suceava – Siret a rezultat profil de autostradă pe sectorul cuprins între Suceava și intersecția cu DN 2H și profil de drum expres pentru sectorul cuprins între DN 2H și punctul de trecere al frontierei”, se arată în comunicatul Prefecturii Suceava.


Intră acum și în grupul de