3.000 kg de deșeuri fără acte, transportate din Italia, urmau să ajungă în județul Suceava. Camionul a fost oprit la intrare în țară


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră și Gard de Mediu Satul Mare nu au permis intrarea în țară a unui camion încărcat cu trei tone de cauciucuri uzate. Deșeurile urmau să ajungă din Italia în județul Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, cazul a avut loc în data de 31 iulie, în PTF Petea. Astfel, pe sensul de intrare în ţară s-a prezentat un cetățean român, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în România.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cauciucuri uzate, de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din judeţul Suceava.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 3.000 kilograme de cauciucuri uzate, fiind de fapt deşeuri, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege.

Dreptu urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

Reamintim că un caz similar s-a produs la sfârșitul lunii iunie.


Intră acum și în grupul de