Pelerinajul tradițional al credincioșilor la Mănăstirea Hagigadar va fi completat în acest an cu Sf. Liturghie arhierească la împlinirea a 500 de ani de la târnosirea Bisericii Armene Sf. Cruce și împlinirea a 620 de ani de la înființarea Episcopiei Armene la Suceava


Intră acum și în grupul de

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România a anunțat că în acest an,  în perioada 14-16 august, pelerinajul tradițional al credincioșilor la Mănăstirea Hagigadar va aduce participanților fericirea de a reveni la tradiția prilejuită de sărbătorirea Hramului Bisericii închinate Adormirii Maicii Domnului precum și împlinirea a 620 de ani de la inființarea Episcopiei Armene la Suceava și a 500 de ani de la târnosirea Bisericii Armene Sfânta Cruce din Suceava.

Programul liturgic se va desfășura conform următorului orar cu respectarea măsurilor sanitare:

Sâmbătă, 14 august

ora 16:00 – Biserica Armeană „Sfântul Simeon”,   Slujba Vecerniei

ora 17:00 – Biserica Armeană „Sfânta Cruce”,Sfânta Liturghie arhierească, oficiată de Preasfinția Sa Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Eparhiei Armene din România cu prilejul împlinirii a 500 de ani de la târnosirea Bisericii; slujba de pomenire a ctitorilor, binefăcătorilor și vrednicilor de pomenire slujitori ai acestui lăcaș, după care se vor face tradiționalele „urechiușe” în curtea bisericii prin grija Consiliului Parohial Suceava precum și o expoziție, dedicată jubileului Bisericii.

Duminică, 15 august

ora 10:00 – Mănăstirea Hagigadar, Sfânta Liturghie arhierească, oficiată de Preasfinția Sa Episcop Datev Hagopian  în coslujire cu preoții din cadrul eparhiei armene. Cu prilejul Hramului va fi adusă, la Mănăstirea Hagigadar, racla cu moaștele Sfântului Ioan Botezătorul de la Catedrala Arhiepiscopală Sf.Arhangheli Mihail și Gavriil din București, spre bucuria sufletească a celor care cu aleasă simțire și mare nădejde își caută împlinirea dorințelor în acest lăcaș de închinăciune.

ora 14:00 – Agapa tradițională, lansarea cărții ”Biserica Armeană Sf.Cruce-500 de ani” precum și conferire medaliilor jubiliare.

Luni, 16 august

ora 10:00  – Mănăstirea Zamca, Slujba de pomenire morților.


Intră acum și în grupul de