Peste 25 000 de doze de vaccin BCG au ajuns la DSP Suceava și au început deja să fie repartizate spitalelor din județ


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a declarat, luni, pentru NEWSBUCOVINA, că Ministerul Sănătății a repartizat județului Suceava 25 200 de doze de vaccin anti-tuberculoză(BCG), iar DSP Suceava a înștiințat unitățile spitalicești din județ pentru preluarea acestora.

Ea a spus că până în prezent au fost preluate 600 de doze de vaccin BCG de către reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Suceava, alte 300 de doze au fost predate reprezentanților Spitalului municipal Fălticeni, și 400 de doze Spitalului municipal Vatra Dornei.

Băncilă a precizat că sunt așteptate să fie repartizate și dozele de vaccin antihepatitic B.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a menționat că, la nivel local, unitățile spitalicești din județ se organizează pentru recuperarea la vaccinare a bebelușilor care au fost externați din spital fără a fi vaccinați.

De precizat este că Ministerul Sănătății a anunțat, în data de 7 iulie 2021, că a încheiat toate procedurile necesare achiziţionării centralizate a unui număr de 406.000 de doze de vaccin BCG, care urmau să fie livrate începând din data de 8 iulie către Unifarm, și ulterior către direcțiile de sănătate publică, precum și a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B care, de asemenea, urmau să fie livrate în perioada următoare.

Într-un comunicat de presă al MS de la acea dată se preciza că la nivel național, la începutul lunii iunie a.c., existau stocuri de 48.781 de doze vaccin hepatitic B și 65.900 de doze de vaccin BCG, iar consumul de vaccin este, în medie, de 12.500 de doze/lună pentru vaccinul hepatitic B și 27.000 de doze/lună pentru vaccinul BCG.

Ministerul Sănătății a efectuat mai multe redistribuiri de vaccin între județe, în funcție de necesitățile locale, în vederea asigurării continuității în derularea Programului național de vaccinare, se menționa în comunicatul de presă al MS.

Totodată, Ministerul Sănătăţii a solicitat autorităților sanitare județene să identifice dacă există copii născuţi în această perioadă și care nu au fost imunizaţi în vederea gestionării corecte pentru recuperare la vaccinare. Sursa citată a mai precizat că toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin maternităţi şi cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie.

Vaccinarea BCG se efectuează la nou-născuți în maternitate, la vârsta de 2-7 zile și este asigurată gratuit, în cadrul Programului National de Vaccinare. (LB)


Intră acum și în grupul de