CNAIR va solicita oficial CJ Suceava eliberarea certificatului de urbanism pentru drumul de mare viteză Pașcani-Siret. Gheorghe Flutur a transmis CNAIR ca documentația să fie făcută la profil de autostradă fără tronson de drum expres


Intră acum și în grupul de

Deputatul USR de Neamț Iulian Bulai a prezentat, luni, pașii făcuți de CNAIR pentru autostrăzile Moldovei.

El a arătat că în ceea ce privește Autostrada A7 pentru tronsonul Buzău-Focșani se va face o adresă către Camera Notarilor Publici, pentru că terenurile din Buzău au fost evaluate la suprapreț.

La acest tronson acordul de mediu avansează, iar în septembrie va fi gata, la termen, spune acesta.

Parlamentarul a menționat că pe tronsonul Focșani-Bacău, în 2-3 săptămâni vor fi gata toate forajele, iar pe tronsonul Bacău-Pașcani a fost deblocată partea care ținea de CFR, care a emis avizul și că documentația de mediu a fost predată vineri spre analiză.

„Pe tronsonul Pașcani-Suceava, Suceava-Siret, săptămâna aceasta au avut loc ridicări topografice pe ambele sectoare. Va fi înaintată o cerere către CJ Suceava pentru eliberarea certificatului de urbanism”, a menționat Iulian Bulai.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni, că a solicitat CNAIR și proiectanților ca documentațiile de urbanism și exproprierile pentru cele două tronsoane să se facă în regim de autostradă pe toată lungimea lor.

El a argumentat că traficul va crește foarte mult prin modernizarea punctului de trecere a frontierei Siret și prin deschiderea altor patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina.

CNAIR a avizat ca partea dinspre Siret spre intersecția cu DN 2 H să fie drum expres, iar restul să fie proiectat la regim de autostradă.

În ceea ce privește autostrada A8 – Tg. Mureș-Tg. Neamț, Iulian Bulai a arătat că cele trei studii geotehnice vor fi transmise pe 09.08, iar până la sfârșitul anului va fi finalizată toată documentația

Pentru tronsonul Tg. Neamț-Iași-Ungheni, la momentul actual se află o echipă pe teren. În momentul de față s-a ajuns cu forajele la km 50, iar în  13 august va fi transmisă analiza multicriterială.

În ceea ce privește drumul expres Piatra Neamț – Bacău, marți și miercuri vor avea loc întâlniri pentru traseul acestui DE, la Prefecturile Neamț, respectiv Bacău.


Intră acum și în grupul de