Ziua Euroregiunii „Prutul de Sus” va fi sarbatorita la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava a preluat sâmbătă la Suceava conducerea Euroregiunii „Prutul de Sus”, preşedintele în exerciţiu al acestui organism fiind Gheorghe Flutur, preşedinte al CJ Suceava, iar vicepreşedinte Vasile Ilie, vicepreşedinte al CJ Suceava. În cadrul şedinţei care s-a desfăşurat la Centrul Economic Bucovina-Suceava s-a mai stabilit, conform principiului conducerii prin rotaţie, că următorul preşedinte al euroregiunii va fi primarul municipiului Bălţi din Republica Moldova. Totodată, au fost stabilite componenţele comisiilor de lucru comune ale euroregiunii.

În rezoluţia adoptată, sâmbătă, de Consiliul Euroregiunii „Prutul de Sus” s-a stabilit ca această euroregiune să obţină personalitate juridică în vederea promovării, în numele euroregiunii, a unor proiecte transfrontaliere de interes comun pentru membrii euroregiunii. Totodată, euroregiunea urmează să elaboreze şi promoveze proiectele de dezvoltare a căilor de transport transfrontalier în cadrul euroregiunii, managementul situaţiilor de urgenţă şi regularizarea râurilor Prut, Suceava şi Siret şi un proiect de dezvoltare durabilă a turismului în euroregiune.

Membrii euroregiunii au mai stabilit ca în trimestru al treilea al acestui an să fie organizată, la Suceava, cea de-a doua şedinţă comună a CJ Suceava şi Consiliului Regional Cernăuţi cu participarea tuturor membrilor euroregiunii şi ai autorităţilor centrale ale României şi Ucrainei.

În rezoluţie se mai prevede participarea comună a membrilor euroregiunii la Conferinţa Iniţiativei Central Europene (ICE) de la Cernăuţi şi prezentarea unui punct de vedere comun în legătură cu necesitatea scoaterii din izolare a euroregiunii în ceea ce priveşte căile de transport prin includerea în coridoarele de transport a legăturii Suceava-Siret-Cernăuţi-Coridorul pan european V-IX.

Membrii euroregiunii au mai stabilit organizarea Zilei euroregiunii în acest an la Suceava, organizarea Târgului Investiţional al euroregiunii la Centrul Economic Bucovina-Suceava şi organizarea unui forum al oamenilor de afaceri din regiunile componente.


Intră acum și în grupul de