Doi barbati gasiti spanzurati


Intră acum și în grupul de

Numărul cazurilor de suicid înregistrate în judeţul Suceava creşte în mod alarmant. La sfârşitul săptămânii, doi bărbaţi au fost găsiţi spânzuraţi. Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, vineri, la ora 12.00, G. Fănică, în vârstă de 62 ani, din comuna Slatina, sat Găieşti, a fost găsit de către soţie, spânzurat într-o anexă a locuinţei.

Sâmbătă s-a înregistrat un alt caz. În jurul orei 19.00, B. Vasile, în vârstă de 43 ani, din oraşul Frasin a fost găsit spânzurat în grajdul de la locuinţa sa.
Din cercetări s-a stabilit că în nici una din situaţii nu sunt suspiciuni de comiterea unei fapte penale şi urmează ca după efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei morţii să se dispună procedural.

Potrivit psihiatrilor suceveni, un rol determinant în cazul sinuciderilor sunt lipsurile, iar factorul favorizant este alcoolul. „Alcoolul le dă curaj, favorizează punerea în practică a ideii suicidare. Aceşti oameni au, majoritatea, probleme la care nu găsesc o soluţie convenabilă”, spun medicii suceveni.

Aceştia mai menţionează că, atât bărbaţii, cât şi femeile pot recurge la sinucidere în caz de depresie severă şi în schizofrenie. Bărbaţii sunt mai decişi şi folosesc metode mai violente şi mai sigure, femeile apelează mai frecvent la ingestia de medicamente, eventual cu alcool.


Intră acum și în grupul de