Primarul Ion Lungu recunoaște că sunt probleme la nivel central cu decontarea plăților pentru proiectele europene: Asta este situația și nu vreau să comentez


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferință de presă că municipalitatea suceveană are o execuție bugetară bună până în acest moment, dar recunoaște că sunt probleme la decontarea pe fonduri europene.

„Destul de greu merg plățile la fondurile europene. Asta este situația și nu vreau să comentez”, a spus Ion Lungu.

El a menționat că Primăria Suceava are depuse cereri din luna iunie și încă nu au fost făcute plățile reprezentând fonduri europene atrase de municipalitate.

Conferinta de presa a primarului municipiului Suceava

Conferinta de presa a primarului municipiului Suceava, dl Ion Lungu

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 3 august 2021

Primarul a încercat să explice situația prin faptul că la nivel central, la București, este un volum foarte mare de muncă.

„Asta este realitatea. Sperăm ca din exercițiul financiar următor prin descentralizare, când Agenția de Monitorizare va fi la nivelul Agenției de Dezvoltare Nord Est, lucrurile să se simplifice și să meargă mai repede”, a mai spus Ion Lungu.

El a mai declarat că municipalitatea are de primit bani pentru proiectul cu finanțare europeană a zonei de agrement de pe malul râului Suceava.

„Sper ca în aceste zile să intre banii”, a mai spus Lungu.


Intră acum și în grupul de