Garda de Mediu Suceava a suspendat activitatea unei firme de dezmembrări auto care activa fără autorizație de mediu și a amendat o companie ce depozita ilegal anvelope și uleiuri uzate. Valoare amenzilor se ridică la 60.000 lei


Intră acum și în grupul de

Garda de Mediu Suceava a anunțat luni, 9 august, rezultatele acțiunii desfășurate în colaborare cu IPJ Suceava privind deșeurile periculoase.

Concret, în perioada 3-8 august, echipele de control au verificat șase agenți economici din județul Suceava. Drept urmare, nereguli privind deșeuri periculoase au fost identificate la două societăți, activitatea unei fiind suspendată. Pe lângă asta, în total au fost aplicate patru amenzi în valoare de 60.000 lei.

Potrivit Gărzii de Mediu, a fost suspendată activitatea companiei „Dezmembrari Ungureanu” SRL. Firma suceveană activa fără a deține autorizație de mediu, fiind constatate și nereguli privind modalitatea de gestionare a vehiculelor și vehiculelor scoase din uz.

În consecință, agentul economic a fost amendat, fiind aplicată și sancțiune complementară de suspendare a activității. Garda de Mediu a precizat că au fost stabilite masuri cu termene de realizare în vederea intrării in legalitate.

Cealaltă companie, respectiv „Radburg Soft Service” SRL activa cu nereguli privind depozitarea anvelopelor uzate scoase din uz, gestionarea uleiurilor uzate, fiind constatate și neconformități în întocmirea raportării către Autoritatea competenta a cantității de anvelope introduse pe piața naționala în anul 2020.

În acest caz au fost aplicate două amenzi privind gestionarea anvelopelor uzate și privind gestionarea uleiurilor uzate. Pentru remedierea deficientelor constatate au fost stabilite masuri cu termene de realizare.


Intră acum și în grupul de