Gater inchis si sute de metri de material lemnos confiscat (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Până pe data de 5 iunie, în judeţ are loc o campanie privind protecţia fondului forestier, şi încă din prima zi de controale au fost confiscaţi peste 400 de metri cubi de material lemnos iar un gater a fost închis. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Gabriel Panţîru, luni dimineaţă, poliţiştii Biroul Silvic din cadrul Direcţiei de Ordine Publică – I.G.P.R. au demarat o acţiune în Judeţul Suceava pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

După prima zi de verificări şi controale desfăşurate în zona Vatra Dornei, cei peste 100 de peroane angrenate în acţiune, respectiv poliţişti, lucrători silvici, specialişti ai Gărzii de Mediu şi ai Gărzii Financiare au confiscat 219 metri cubi de cherestea, în valoare de peste 87.000 de lei şi 210 metri cubi de lemn de lucru, în valoare de aproximativ 44.000 de lei, în urma neregulilor constatate.

În urma verificărilor efectuate la un gater, întrucât acesta funcţiona fără autorizaţie, poliţiştii au aplicat sigiliul, activitatea acestuia fiind suspendată.
Cele 11 controale s-au finalizat cu aplicarea a 11 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 210.000 de lei.

În cursul zilelor următoare, poliţiştii, împreună cu specialişti silvici, vor efectua controale la mai multe ocoale silvice, atât private, cât şi de stat.

Acţiunea, care se desfăşoară în perioada 31 mai – 5 iunie a.c., urmăreşte respectarea cadrului legislativ al activităţilor de exploatare, debitare, valorificare şi transport al materialului lemnos şi modul în care sunt respectate prevederile Legii 31/2000 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
Echipele de control sunt sprijinite aerian, de un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor.


Intră acum și în grupul de