Flutur bate cu vorbele. PSD îi bate obrazul. Bătaia e ruptă din raiul de la CJ


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi-a ieşit ieri din pepeni. La şedinţa extraordinară care a avut loc la CJ, consilierii PSD au reuşit, sub atenta îndrumare a noului lider Cătălin Nechifor să îl enerveze foarte tare pe liderul „portocaliu”, atât de tare încât acesta efectiv s-a răstit în plen la aleşii locali social-democraţi.

Ce s-a întâmplat de fapt?

În primele minute ale şedinţei, consilierii PSD au cerut, când Flutur era în plină vervă şi începea să susţină ordinea de zi, o pauză de cinci minute pentru consultări. Motivul? Au primit prea târziu mapele cu ordinea de zi şi nu au avut timp să se dumirească ce e prin ele. Şi pentru prima data de când e acest CJ, la o astfel de şedinţă se începe cu o prea frumoasă pauză.

După ce au revenit de „la cabine”, consilierii PSD au refuzat să stea jos. Motivul? Aşa au înţeles ei să protesteze faţă de faptul că la şedinţa de sâmbătă a Euroregiunii “Prutul de Sus” au fost ţinuti „în picioare”. Protestul a durat exact un minut după care s-au aşezat. Au şi ei o vârstă…

Dar nu ca să se apuce de treabă, ci pur şi simplu pentru a-i face clipele amare lui Flutur & co., care, sub nici o formă, nu s-a aşteptat la o opoziţie mai acatării din partea PSD.

Toate atacurile la adresa PDL şi a liderului său au fost parate ba de consilierii PDL, ba de vicepreşedintele Dan Cadariu. Asta până când Flutur nu a mai suportat şi a ieşit el la atac reproşându-le într-o manieră mai degrabă demnă de o păruială verbală între doi amanţi decât de o şedinţă de CJ, că nu ar trebui să fie aşa de sensibili pentru că „la restaurant au găsit locuri la masă”. Cumva că ….bine bă PSD-ştilor, după ce că v-am lăsat să ne beţi cafeaua şi berea acuma mai vroiaţi şi la masă cu stăpânul?

Şi ca lucrurile să fie foarte clare în privinţa a ceea ce gândeşte el despre PSD Gheorghe Flutur a mai susţinut şi o conferinţă de presă în care a încercat să minimalizeze ultimele acţiuni inteprinse de noul lider Cătălin Nechifor, pe plan local şi a folosit iarăşi o serie de termeni şi expresii pe care doar când era în opoziţie le mai auzeam de la el, spuse cu patosul de rigoare.

Toate înseamnă un singur lucru – că lupta politică în judeţ poate să înceapă şi că în sfârşit se poate vorbi, chiar dacă în termeni oarecum naivi deocamdată, de un echilibru în plenul CJ Suceava.

Şi asta e foarte bine pentru sănătatea scenei politice şi este un antidot bun pentru derapajele care deveneau prea dese în şedinţele CJ.

Mihai Chira

PS: dacă o să vă întrebaţi ce se întâmplă cu cei patru consilieri ai PNL din CJ, lucrurile sunt foarte clare. Fac ce face şi liderul lor judeţean, Alexandru Băişanu, adică figuraţie în materie de politică. Marţi de exemplu, au privit cu atenţie şi e posibil să fi învăţat câte ceva. E posibil…


Intră acum și în grupul de