Cisterna cu 40 de tone de combustibil, confiscata de inspectorii vamali suceveni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un transportator s-a ales cu dosar penal şi cisterna cu 38.800 litri de combustibil confiscată de către inspectorii vamali deoarece nu avea acte de provenienţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, insp.princ. Gabriel Panţîru, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu inspectori ai Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Suceava au identificat pe raza municipiului Suceava o autocisternă condusă de S. Nicolae, de 34 ani, din municipiul Ploieşti, conducător auto la o societate comercială din satul Strejnic, comuna Târgşoru Vechi, judeţul Prahova, încărcată cu cantitatea de circa 38.800 litri combustibil, fără a deţine asupra sa documente de provenienţă.

Autovehiculul a fost dus la sediul D.J.A.O.V. Suceava unde, împreună cu inspectorii vamali s-a verificat existenţa sigiliilor, măsurarea şi cântărirea combustibilului din autocisterna, precum şi prelevarea de probe, autocisterna fiind sigilată. Acestea urmează a fi înaintate laboratorului central al A.N.V. Bucureşti pentru stabilirea exactă a tipului de combustibil, întrucât există suspiciuni cu privire la calitatea şi tipul produsului.

În timpul cercetărilor, conducătorul auto S. Nicolae a prezentat mai multe documente de provenienţă a mărfii în xerocopie, nelizibile, emise de firme cu sediul pe raza judeţului Prahova şi a municipiului Bucureşti, care fuseseră datate 17.05.2010.

Poliţiştii au întocmit dosar penal efectuându-se cercetări faţă de S. Nicolae sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzută de art. 296 indice 1 lit. e din Legea 571/2003 privind codul fiscal. De asemenea, inspectorii vamali au dispus sancţionarea transportatorului cu suma de 100.000 lei, confiscarea autotractorului, a semiremorcii şi a cantităţii de 38.800 l combustibili, susceptibili a fi motorina. Valoarea combustibilului confiscat este de aproximativ 166.840 lei, iar a autovehiculului de aproximativ 126.000 lei .

Cercetările sunt continuate împreună cu organele fiscale şi D.J.A.O.V. Suceava, în vederea stabilirii tuturor persoanelor şi firmelor implicate, a răspunderii penale şi a prejudiciului cauzat bugetului de stat.


Intră acum și în grupul de