Au început studiile topografice pentru drumul de mare viteză Pașcani-Suceava-Siret și urmează să înceapă și studiile geotehnice


Intră acum și în grupul de

Firmele care realizează proiectarea pentru drumul de mare viteză Pașcani-Suceava-Siret au început studiile topografice.

Deputatul USR de Neamț Iulian Bulai care a participat, luni, la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere unde s-a analizat progresul făcut pentru realizarea autostrăzilor din zona Moldovei, a anunțat că în ceea ce privește autostrada A 7, pe tronsoanele Pașcani – Suceava și Suceava – Siret au început studiile topografice.

Potrivit acestuia, până acum s-au realizat câte 10 km de studii topografice pe fiecare sector.

El a mai precizat că au fost trimise deja la CNAIR temele geo pe Suceava – Siret, iar pentru Pașcani – Suceava urmează să fie trimise astfel că de săptămâna viitoare vor începe și pe aceste tronsoane studiile geotehnice, cu câte o foreză pe fiecare sector.

Potrivit sursei citate, tot pe A7 Focșani – Bacău se fac în acest moment foraje pentru studiul geotehnic care ar urma să fie finalizat și predat în 20 septembrie.

Pe tronsonul Bacău – Pașcani proiectantul acestui tronson a semnat un contract cu INHGA, în vederea realizării unui studiu hidrotehnic pentru a găsi o soluție la trecerea peste râul Moldova.

Studiul ar urma să fie finalizat în  3 septembrie.

Tot aici au fost transmise observațiile la studiile geotehnic și de fezabilitate, iar proiectul tehnic se află în analiză.

 Pentru acordul de mediu documentația a fost transmisă, dar mai sunt necesare completări. Toate nodurile rutiere de pe A7, inclusiv cel de la Pașcani și cel de la intersecția cu A8 sunt stabilite, a menționat deputatul.


Intră acum și în grupul de