Ion Lungu promite o modernizare a parcului Mărășești: E clar că proiectul arhitectului Olaș nu se poate face. În urmă cu un an primarul spunea că este un proiect ce poate schimba fața orașului


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a dispus refacerea proiectului inițial de modernizare a Parcului Mărășești și că nu se poate face proiectul propus de arhitectul Doru Olaș, deși în urmă cu un an, în campania electorală, era ferm convins că acesta este un proiect grandios ce poate schimba fața orașului.

La un an după nu au fost făcute niciun fel de demersuri pentru modernizarea zonei, iar locuitorii sunt nemulțumiți.

Întrebat despre această situație primarul a dat asigurări că se va moderniza zona.

„Este clar că proiectul domnului arhitect nu se poate face având în vedere faptul că este unul de dimensiuni foarte mari. Nu e numai pe domeniul public, ci și pe domeniul privat”, a spus Ion Lungu.

El a adăugat că vrea ca în acest an să se aprobe măcar indicatorii tehnico-economici pentru noul proiect.

„Am dat o dispoziție de reactualizare a proiectului pe care noi l-am prezentat”, a explicat primarul.

Ion Lungu știe că zona trebuie modernizată.

„Este clar că în acea zonă trebuie să modernizăm acel parc și eu zic că cel târziu anul viitor vom face acest lucru”, a conchis Ion Lungu.  

În luna august a anului trecut, primarul Sucevei, Ion Lungu, a retras proiectul de modernizare a Parcului Mărășești în valoare de 500.000 de euro de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Suceava pentru ca după alegerile locale să se discute posibilitatea finanțării unui proiect complex în zona Catedralei Ortodoxe pe care l-a prezentat arhitectul sucevean Doru Olaș pe care l-a calificat drept „un proiect de anvergură, un proiect destul de grandios”.

Potrivit primarului, proiectul arhitectului Olaș, care vizează o zonă largă în jurul Catedralei Ortodoxe, incluzând și Parcul Mărășești, se ridică la circa 50 de milioane de euro și că problema majoră este că sunt incluse în proiect și terenuri private, iar fondurile europene se alocă doar pe proiecte care vizează terenuri ale administrației locale.

„E un proiect gradios, care poate schimba la față Suceava, poate fi realizat, nu e imposibil de realizat, dar nu e foarte simplu”, spunea Lungu în urmă cu un an.

Arhitectul Doru Olaș a explicat pentru News Bucovina cum vede situația actuală din această zonă a orașului și cum explică necesitatea unității urbanistice:

Rușinea de a locui lângă Catedrala din Suceava

Rușinea de a locui lângă Catedrala din Suceava – discutii libere cu arhitectul Doru Olaș

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 9 august 2021

Intră acum și în grupul de