Detaliile accidentului din zona Pasului Mestecăniș: Două conducătoare auto au pierdut controlul mașinilor în exact aceeași curbă, la un interval de cinci minute. Cauza principală – viteza neadaptată la carosabilul umed


Intră acum și în grupul de

Șase persoane au fost implicate în accidente rutiere ce au avut loc marți, 10 august, în zona Pasului Mestecăniș. Primele cercetări arată că, în realitate, nu este vorba despre un accident, ci de două, produse aproape concomitent.

Astfel, în jurul orei 15:30, o femeie (45 ani) din Dorna Arini conducea un autoturism Skoda pe DN 17, în mașină fiind și o altă femeie (66 ani).

Ajunsă într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, șoferița nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind umed, moment în care a pierdut controlul asupra direcției de mers, autoturismul intrând în coliziune cu rigola de scurgere a apei și cu parapetul metalic amplasat în afara părții carosabile, ulterior acesta s-a răsturnat, rămânând pe cupolă.

În urma producerii acestui accident, cele două femei nu au fost rănite.

Însă peste cinci minute, o femeie (39 ani) din Cluj a pierdut controlul mașinii Toyota în aceeași curbă, autoturismul intrând în coliziune dreapta față cu dreapta spate a autoturismului răsturnat.

Totodată, femeie de 66 ani din prima mașină a fost proiectată în rigola de scurgere a apei, fiind rănită.


Intră acum și în grupul de