Control judiciar pentru bărbatul din Frasin care și-a terorizat fosta concubină și mama ei. Procurorii au comunicat detaliile cazului

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus marți, 10 august, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de bărbatul din Frasin care și-a terorizat fosta concubină și mama ei. În aceeași zi el a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, stabilindu-se mai multe obligaţii printre care şi aceea de a nu se apropia de cele două femei.

Reamintim că bărbatul a fost reținut luni, 9 august și este cercetat pentru șase infracțiuni diferite (unele comise de mai multe ori): lovire sau alte violențe, amenințare, hărțuire, violare de domiciliu, încălcarea ordinului de protecție și încălcarea ordinului de protecție provizoriu. Toate aceste fapte au fost comise în intervalul noiembrie 2020  – aprilie 2021.

Potrivit procurorilor, începând din noiembrie 2020 şi până în prezent, a  ameninţat-o în repetate rânduri cu moartea şi cu incendierea locuinţei pe fosta concubină, iar în data de 21.04.2021 a ameninţat-o cu incendierea locuinţei și pe mama ei.

În aceeași perioadă el a hărțuit femeile, le supraveghea locuința, trimitea mesaje text și audio amenințătoare.

Mai mult decât atât, în data de 18.04.2021, el a pătruns fără drept şi fără consimțământul nimănui în curtea locuinţei numitei femeii şi a încercat să descuie uşa de acces. Peste câteva zile el a comis aceeași faptă, doar că de data aceasta a lovit-o pe mama femeii care întâmplător se afla acasă. Toate acestea au avut loc în timp ce împotriva bărbatului era emis ordin de protecție.

La o zi după agresiune, noaptea, el a aşteptat-o pe fosta concubină să se întoarcă de la muncă, după care a lovit-o cu pumnii şi picioarele.

În data de 30 iulie el din nou a pătruns fără drept în curtea locuinţei femeii şi a început să tragă de uşa de la intrarea casei.