Coaliția pentru Digitalizare inițiază consultări cu actorii educaționali pentru lansarea Rezoluției Educației Digitale


Intră acum și în grupul de

Comunitatea ONedu România, împreună cu Comunitatea ONedu Suceava și Mereu Pentru Educație Botoșani, inițiază consultări în perioada august cu toți actorii educaționali, în urma cărora vor elabora Rezoluția Educației Digitale.

„Atunci, 10 martie 2020 (ultima zi de școală în format fizic din anul școlar 2019-2020), acum, 11.08.2021. Un an, 5 luni și o zi de când pandemia COVID-19 a dat un șoc puternic în domeniul educațional: școli închise, profesori și elevi confuzi, părinți îngrijorați și lista poate continua. În tot acest timp zeci de mii de copii au avut de suferit prin pierderea masivă a materiei, dezobișnuirea de a mai învăța și toate acestea din cauza unui sistem slab pregătit care să fie pasibil în asemenea circumstanțe.Din fericire, în ultimul timp, se discută tot mai des despre modificarea Legii Educației Naționale, în contextul asumării proiectului România Educată”, arată inițiatorii.

Demersul vine la scurt timp după Raportul România Educată, pe care Comunitatea ONedu România îl consideră incomplet din punct de vedere al componentei de digitalizare.

Organizațiile și toți actorii educaționali interesați pot participa la consultări prin intermediul următorului formular: https://go.onedu.ro/consultari-rezolutie

Comunitatea ONedu România este o organizație de elevi care creează soluții educaționale digitale gratuite și militează pentru o școală mai plăcută elevilor. Rețeaua Comunităților ONedu este administrată de Comunitatea ONedu România, fiind alcătuită din organizații județene care ajută la îndeplinirea scopului organizației și încurajează voluntariatul.


Intră acum și în grupul de