VIDEO//Un localnic de 27 de ani este autorul incendiilor din Cornu Luncii. Polițiștii l-au preluat în custodie și transferat la secția de psihiatrie în vederea expertizării discernământului


Intră acum și în grupul de

Polițiștii au identificat autorul incendiilor din noaptea de miercuri spre joi din satul Păiseni din comuna Cornu Luncii.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, a declarat că în urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că un bărbat de 27 de ani localnic și-a incendiat propria locuință, a surorii sale și anexe ale mai multor gospodării.

Acesta a fost preluat în custodie de polițiști și transferat apoi la o unitate medicală, la secția de Psihiatrie.

În cadrul dosarului penal deschis pentru distrugere prin incendiere urmează să fie făcută și expertiza privind discernământul acestuia, a explicat Epureanu.

Șase proprietari, din satul  Păiseni, comuna Cornu Luncii, au fost afectați de incendii, în noaptea de miercuri spre joi în urma unei acțiuni intenționate, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată.

El a spus că pentru stingerea incendiilor au intervenit la fața locului pompierii militari și lucrătorii SVSU Cornu Luncii, Mălini și Baia, cu opt autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Găleată a precizat că primul incendiu a fost semnalat în jurul orei 1:00, când au fost incendiate locuințele a doi proprietari care se învecinau, în aceeași curte.

Una dintre locuințe a fost afectată aproape în întregime, iar la a doua au ars bunurile dintr-o încăpere.

Câteva zeci de minute mai târziu, un alt incendiu a fost semnalat la patru stoguri de fân de circa 10 tone, aflate la aproximativ 150 de metri distanță de cele două case arse.

În timp ce pompierii se luptau cu flacările, un alt incendiu a izbucnit la aproximativ 3 km distanță, la un adăpost de animale, care a ars în totalitate, iar focul a afectat parțial și o anexă a proprietarului învecinat.

Ultimul incendiu a fost anunțat spre ora 4 00 fiind incendiat un alt stog de fân, la un kilometru distanță și au ars aproximativ 5 tone de furaje.

Pe timpul intervențiilor, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru cinci femei, care au suferit atacuri de panică. Dintre acestea, o tânără însărcinată, în vârstă de 24 de ani, a fost transportată la spital, pentru investigații suplimentare.

Misiunile pompierilor de lichidare a flăcărilor s-au încheiat în jurul orei 6:00, a menționat Găleată.


Intră acum și în grupul de