Mopedisti in stare grava


Intră acum și în grupul de

Trei mopedişti au ajuns marţi la spital în stare gravă. Potrivit IPJ Suceava, în jurul orei 01.09, pe DJ 178A, în localitatea Comăneşti, Ş. Ionuţ, de 24 ani, localnic, în timp ce conducea un motoscuter, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, s-a dezechilibrat, a căzut pe sensul opus de mers, autoaccidentându-se la cap. Acesta a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan” Suceava pentru acordarea de îngrijiri medicale, având diagnosticul: „traumatism cranio-cerebral grav, comă de grad II”.

Conducătorul mopedului purta cască de protecţie şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 11.05, a avut loc un alt incident. Pe strada Unirii din municipiul Vatra Dornei, D. Ion, de 66 ani, din municipiul Piatra Neamţ, judeţul Neamţ, în timp ce conducea un autobuz, s-a angajat în depăşirea unui autovehicul staţionat, timp în care C. Vladimir, de 72 ani, localnic, care se afla în spatele autovehiculului staţionat pe un moped, s-a pus în mişcare fără a se asigura, printre cele două autovehicule, moment în care a fost acroşat de autobuz şi proiectat pe carosabil.

C. Vladimir a fost transportat la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-a stabilit diagnosticul: „traumatism cranio cerebral acut deschis, contuzie cerebrală medie, suspect hematom hemisferic stâng, hemipareză frustă dreapta, hipertensiune arterială, diabet zaharat”.

Conducătorul autobuzului a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, dar i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Din cauza stării de agitaţie de după accident nu s-a reuşit efectuarea testării cu aparatul etilotest a conducătorului de moped, dar i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

Un accident grav a avut loc şi în Cacica. Astfel, în jurul orei 22.20, pe DN 2E, O. Anton, de 52 ani, domiciliat în comuna Cacica, fără a poseda atestat de absolvire a cursurilor de legislaţie rutieră, în timp ce conducea un moped, nu a păstrat distanţa regulamentară, intrând în coliziune faţă spate cu atelajul hipo, tras de o cabalină, condus de P. Cătălin, de 28 ani, localnic.

Conducătorul mopedului a fost accidentat grav, iar pasagerul Z. Ignat, de 32 ani, din aceeaşi localitate a suferit răni mai uşoare. Conducătorul atelajului hipo a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar conducătorului mopedului i s-au recoltat probe biologice de sânge.


Intră acum și în grupul de