PF Daniel vine la Putna și va oficia Sf Liturghie la Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, dar va participa și la manifestările legate de împlinirea a 150 de ani de la Serbarea de la Putna


Intră acum și în grupul de

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel urmează să ajungă sâmbătă după amiaza la Mănăstirea Putna unde va oficia, duminică, Sf. Liturghie la Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului,.

Potrivit Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, alături de PF Daniel va sosi la Putna președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, dar și autorități centrale și locale.

În programul de sâmbătă este prevăzută vizitarea, în cursul după amiezii, a mănăstirii, muzeului, expoziției „Serbarea de la Putna ­– 150. Continuitatea unui ideal” și Dealul Crucii.

Duminică, începând cu ora 08.30 se va oficia Sfânta Liturghie arhierească și cuvânt de învățătură urmată de acordarea distincțiilor din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, un cuvânt al Părintelui Patriarh Daniel, un cuvânt al domnului Ioan Aurel Pop, Președintele Academiei Române.

La ora 12.00 este prevăzută  Sfințirea Candelei aniversare și depunerea ei pe mormântul Sfântului Ștefan cel Mare de către studenți, depunerea de flori la efigiile făuritorilor Serbării din 1871 și la statuia lui Mihai Eminescu urmat de un Concert organizat de Centrul Cultural „Bucovina”;

Luni, după Sfânta Liturghie arhierească se va oficia Slujba Parastasului pentru ctitorii Mănăstirii Putna și pentru făuritorii Serbării de la Putna din 1871 săvârșit de Părintele Patriarh Daniel urmată de Premierea câștigătorilor concursurilor Serbării din 2021 și susținerea discursului câștigător de către Cosmin Țugui și de Imnul Serbării din 2021 Un Ideal la Putna, de Silvia Mleșnița.

În cursul după amiezii se va defășura Congresul studențesc aniversar la care PF Daniel va adresa un cuvânt către studenți, iar președintele Academiei Române, acad. Ioan Aurel Pop ca vorbi cu studenții despre identitate și idealuri.

Ulterior vor fi susținute discursuri ale reprezentanților organizațiilor studențești participante la atelierele on line în cadrul cărora a fost pregătită Declarația finală și se va semna Declarația Congresului studențesc aniversar


Intră acum și în grupul de