Prins in flagrant in timp ce incerca sa mituiasca un frontierist


Intră acum și în grupul de

Un sucevean a fost prins în flagrant miercuri, de ofiţerii D.G.A. în timp ce încerca să mituiască un poliţist de frontieră cu peste 1.000 lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch-Seriţan, ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava, în baza delegării Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au prins în flagrant un sucevean în timp ce intenţiona să ofere suma de 800 lei şi 50 euro unui poliţist de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, pentru a nu-i întocmi dosar penal la regimul circulaţiei rutiere.

„Din cercetările efectuate a rezultat că în noaptea de 01/02.06.2010 pe raza localităţii Straja un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul SPF Brodina l-a oprit în trafic pe P. G., care avea permisul de conducere suspendat. Acesta a încercat să ofere o sumă de bani celor doi poliţişti pentru a nu lua măsurile legale, dar poliţiştii l-au refuzat şi i-au solicitat unui alt agent de poliţie să-l conducă la sediu. Agentul de poliţie i-a adus la cunoştinţă conducătorului auto că a încălcat regimul circulaţiei rutiere şi că i se va întocmi dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat. P. G. a insistat să ofere diferite sume de bani poliţistului de frontieră pentru a nu fi tras la răspunderea penală. Omul legii l-a refuzat şi i-a atras atenţia că fapta sa constituie infracţiune”, precizează comisarul Poroch.

Acesta menţionează că agentul de poliţie a raportat situaţia şefului său, care la rândul său a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie – Suceava.

Miercuri dimineaţa, în jurul orei 08.30, P. G. s-a prezentat la sediul S.P.F. Brodina şi a încercat, încă o dată, să-l mituiască pe poliţistul de frontieră cu suma de 800 lei şi 50 euro, fiind prins în flagrant de ofiţerii D.G.A. – Suceava.

Procurorul a dispus cercetarea celui în cauză în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.


Intră acum și în grupul de